ПІДЛОЖКА ПІД ЛАМІНАТ У РУЛОНАХ І ЛИСТАХ

Підготовляючи всі матеріали до того, щоб настелити нове покриття, потрібно визначитися з тим, які їх форми і кількість знадобляться. Коли мова заходить про ламінат, відразу видається все необхідне:

  • саме покриття,
  • підложка,
  • скотч,
  • герметик.

Навіщо потрібна підкладка під ламінат

Часто покупці задають питання про те, що при ідеально вирівняних підлогах, можливо, матеріал під ламінат зовсім не потрібен. Насправді багато хто розуміє функціонал даного прокладочного матеріалу. Підкладка служить для кількох цілей, звичайно їх слід перерахувати:

  • шумоізоляція;
  • відсікання попадання вологи всередину, назовні;
  • мікровентиляція;
  • теплоізоляція.


Відомо, ламінат – тонкий матеріал, його волокна сильно спресовані, це дозволяє отримати максимальну удароміцність, стійкість до механічних пошкоджень. Але саме через це звук через нього передається швидко, не заглушаючись, для цього і потрібна підкладка..

Яку підкладку під ламінат вибрати

Найчастіше можна почути питання: у якій формі переважно вибрати підложку під ламінат: у плитах чи рулонах. Цікаво те, що обидва види підкладок можуть бути як натуральними, так і з одного з різновидів пластику. Насправді важливих відмінностей у сформованих в рулон, або в плити, немає. Частково, підложки під ламінат у вигляді плит з’явилися, через матеріал, з якого вони спресовані спочатку – деревноволокнистої плити. Волокно нееластично, сформувати рулони з нього важко. Пізніше з’явилися плити з полістиролу, які просто стали одним із різновидів підкладок.


Вважається, що підкладка у вигляді рулону укладається простіше, з іншого боку слід чекати, щоб полотно розгладилося. Та, що сформована в листи, відразу має гладку поверхню, але розміри листів невеликі, до того ж важливо, щоб укладання робилося врозбіг. Як листову, так і рулонну дуже важливо повністю скріплювати скотчем. Якщо зважати на це, на підкладку з плит піде більше скотчу, ніж на рулонну.


Іноді можна побачити, як підкладку для ламінату кладуть внахлест або з досить великими проміжками, але це неправильний метод укладання. Листи, рулони повинні бути укладені в один шар, щоб згодом не виникало перепадів висот. Зазори залишати не варто, тому що ребриста поверхня підкладок зі штучних матеріалів дозволяє отримати ті самі канали для мікровентиляції. Натуральні матеріали пропускають повітря без цих технологічних хитрощів. Також не варто проводити вирівнювання підлоги підкладкою для ламінату.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.